Meer keuze in Vredestein Quatrac Pro ultra-high-performance allseason-serie

  • 17 nieuwe maten voor auto’s met veel vermogen en SUV’s met bandenmaten van 18 t/m 21 inch
  • Uniek ontwerp en materialen zorgen voor een veilig en betrouwbaar rijgedrag, het hele jaar door
  • De eerste nieuwe maten worden in februari 2023 geïntroduceerd; andere in het tweede kwartaal

Apollo Tyres breidt zijn bekroonde serie Vredestein Quatrac Pro ultra-high-performance (UHP) allseason-banden uit met 17 nieuwe maten van 18 tot 21 inch. De Quatrac Pro-serie omvat nu 103 maten, van 17 t/m 22 inch.

De Quatrac Pro allseason-band is speciaal ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd voor high-performance auto’s. De band is voorzien van een unieke materiaalmix voor de loopvlaksamenstelling om de tractie tijdens acceleratie te optimaliseren en een hoge mate van grip te bieden tijdens het remmen en het nemen van bochten bij hoge snelheden. De rijeigenschappen in natte omstandigheden profiteren van het hoge silica- en harsgehalte en een speciaal ontworpen profiel.

De extra maten omvatten opties voor de voor- of achteras en voor een optimale krachtoverbrenging voor aandrijflijnconfiguraties met voor-, achter- of vierwielaandrijving. Ook in de extra maten is de Quatrac Pro geschikt voor een zeer breed scala aan auto’s en SUV’s, waaronder prestatiegerichte varianten van de Mercedes G-klasse, BMW 4-serie, Range Rover Velar en Audi Q3.

Vorig jaar werd de Quatrac Pro bekroond met diverse nieuwe onafhankelijke bandentestawards, waaronder de ‘Price/Quality Winner’ van AUTO Straßenverkehr en ‘Recommended’ van het magazine ACE Lenkrad tijdens de allseason-bandentest. De testers van het tijdschrift AutoBild waren ook onder de indruk van de band en benadrukten met name ‘de prestaties in de sneeuw, het stabiele rijgedrag, de korte remweg op natte hellingen en het lage afrolgeluid’.

Yves Pouliquen, Group Head of Sales and Marketing bij Apollo Tyres zegt: “De vraag van klanten is de drijvende kracht achter deze nieuwe serie maten, het benadrukt het aanhoudende succes van onze allseason-producten. De vernieuwde Quatrac Pro-serie biedt nog steeds de beste rijeigenschappen in zijn klasse en deze nieuwe producten helpen ons om een nog bredere selectie klanten in heel Europa te bereiken. Uitgebreide tests door onze R&D-afdeling hebben ertoe geleid dat bij de nieuwe maten de bekroonde prestaties en veiligheid van de Quatrac Pro behouden blijven.”

Het merk Vredestein pionierde met het allseason-segment aan het begin van de jaren 90 en blijft ook nu, als onderdeel van Apollo Tyres, een grote rol spelen in het breedste assortiment allseasonbanden op de markt. Onlangs kondigde Apollo Tyres de lancering van de Vredestein Quatrac Pro EV aan, de eerste allseason-band van Europa die speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto’s en hybrides.

De eerste nieuwe Quatrac Pro-maten worden in februari 2023 geïntroduceerd, de andere in het tweede kwartaal.

Ga voor meer informatie over de Vredestein allseason-bandenserie naar: https://www.vredestein.nl/car-suv-tyres/.