Nieuwe Bridgestone Turanza All Season 6 biedt bestuurders hele jaar door antwoorden op hun uitdagingen

BRUSSEL (10 mei 2023) – Bridgestone, wereldwijd marktleider in banden en duurzame mobiliteitsoplossingen, lanceert vandaag de Turanza All Season 6, haar nieuwe premium touringband voor alle seizoenen met ENLITEN-technologie.  De band is ontworpen om het hele jaar door te presteren en kwam tot stand op basis van uitgebreid marktonderzoek. Duizenden Europese automobilisten vertelden wat zij verwachten van een all-season touringband en met welke uitdagingen zij geconfronteerd worden. 

De lancering volgt op een sterke marktgroei in all season banden sinds de lancering van de voorganger van de Bridgestone Turanza All Season 6 in 2018. Het segment vertegenwoordigt nu 21% van de Europese markt4. Bestuurders die niet met strenge winterse omstandigheden te maken krijgen of die hun auto gebruiken op behandelde stadswegen, kiezen steeds vaker voor het gemak van een vierseizoenenband.

Premium prestaties, gemak en veiligheid – zelfs in onvoorspelbare omstandigheden
Door de seizoenen heen worden Europese bestuurders geconfronteerd met vele rij-uitdagingen, waaronder regen en sneeuw. De Bridgestone Turanza All Season 6 is ontworpen om bestuurders te helpen het hele jaar door de controle te behouden, zelfs in deze stressvolle omstandigheden – ongeacht het seizoen of de weersomstandigheden.

Specifiek blinkt de Bridgestone Turanza All Season 6 uit op drie belangrijke gebieden:
Uitstekende remprestaties in alle seizoenen1: Volgens tests uitgevoerd door een van Europa’s meest gerespecteerde onafhankelijke testinstituten voor auto’s, TÜV SÜD, biedt de Bridgestone Turanza All Season 6 de beste remprestaties in zijn klasse op nat wegdek en uitstekende remprestaties in zowel droge als besneeuwde omstandigheden.
Uitzonderlijke prestaties in de sneeuw2: TÜV SÜD bevestigde ook de sterke capaciteiten van de Bridgestone Turanza All Season 6 op het gebied van tractie op sneeuw, remmen, bochtenwerk en weggedrag. Dat zorgt er, samen met de 3PMSF-markering, voor dat hij de winterse uitdagingen met succes aankan.
– Superieure kilometrage3: De Bridgestone Turanza All Season 6 laat een verbetering van 20% zien ten opzichte van zijn voorganger, de Bridgestone Weather Control A005 EVO.

Een premium touringband voor alle seizoenen, zonder toegevingen op prestaties of veiligheid
De Bridgestone Turanza All Season 6 is ontworpen met ENLITEN – een combinatie van geavanceerde technologieën die maximale veiligheid, uitstekende bandenprestaties en verbeterde duurzaamheidskenmerken biedt, en er tegelijkertijd voor zorgt dat Bridgestone-banden klaar zijn voor elektrische voertuigen. De Bridgestone Turanza All Season 6 heeft een geoptimaliseerd profiel en een nieuwe rubbersamenstelling voor een beter contact met het asfalt, een betere waterafvoer en sneeuwvasthouding en een verbeterde prestatiebalans.

Emilio Tiberio, Chief Technical Officer en Chief Operating Officer bij Bridgestone EMIA zegt: “Tijdens de ontwikkeling van de Bridgestone Turanza All Season 6 hebben we geluisterd naar duizenden bestuurders in heel Europa. We willen de dagelijkse rij-uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd echt volledig begrijpen. Zo kunnen we ons productaanbod voortdurend uitbreiden en verbeteren om aan hun behoeften te voldoen. De Turanza All Season 6, ontwikkeld in lijn met de Bridgestone E8-verbintenis, is een voorbeeld van ons voortdurende streven naar productinnovatie, als een van onze vijf nieuwe consumentenbanden die in 2023 op de markt komen.”

De Bridgestone Turanza All Season 6, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, is ontworpen voor personenauto’s en on-road SUV’s, zowel voor elektrische wagens als voor voertuigen met een verbrandingsmotor. De premium band zal verkrijgbaar zijn in 85 maten van 16 tot 21 inch en dekt daarmee 96% van de vraag in het touring all season segment.

Voetnoten:
*1 Tests uitgevoerd door TÜV SÜD op verzoek van Bridgestone in februari 2023 in de faciliteiten Bridgestone EUPG (Italië), Bridgestone SPG (Zweden) en ATP Papenburg (Duitsland) voor tests met Volkswagen Golf VIII, op bandenmaat 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 vergeleken met de prestaties van de belangrijkste concurrenten in hetzelfde segment: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact en Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-rapport nr. 713281374
Remmen op nat wegdek (80 km/u tot 20 km/u, afstand in meters): Bridgestone (27,2), Continental (28,3), Goodyear (28,9), Michelin (31,4)
Droog remmen (100 km/u tot 0 km/u, afstand in meters): Michelin (37,8), Bridgestone (38,6), Continental (41,3), Goodyear (42,3)
Remmen op sneeuw (40 km/u tot 5 km/u, afstand in meters): Michelin (17,1), Bridgestone (17,3), Goodyear (17,5), Continental (18,0)
*2 Tests uitgevoerd door TÜV SÜD op verzoek van Bridgestone in februari 2022 in de faciliteiten Bridgestone EUPG (Italië), Bridgestone SPG (Zweden) en ATP Papenburg (Duitsland) voor tests met Volkswagen Golf VIII, op bandenmaat 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 in vergelijking met de prestaties van de belangrijkste concurrenten in hetzelfde segment: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact en Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-rapport nr. 713281374
Op de tweede plaats voor prestaties in de sneeuw (acceleratie, remmen, zijdelingse grip, handling), gemiddelde beoordeling in %: Michelin (101,5%), Bridgestone (100%), Goodyear (96,4%), Continental (95,8%).
*3 Gebaseerd op interne tests uitgevoerd met Bridgestone Turanza All Season 6 vs. Bridgestone Weather Control A005 EVO, ref. 205/55 R16.
*4 Bron: Interne schatting Bridgestone